EEPA ocení najlepšie iniciatívy na podporu podnikania. Prihláste sa do 23.6.2024

Ocenenie EEPA organizuje Európska komisia a prináša príležitosť získať národné i medzinárodné uznanie v šiestich kategóriách. Odborníci udelia aj Veľkú cenu poroty iniciatíve, ktorú budú považovať za najinšpiratívnejšiu. Do národného kola sa môžete prihlásiť do 23.6.2024.

Ak patríte medzi tých, čo podporujú podnikateľského ducha, digitálnu a udržateľnú transformáciu či zlepšujú podnikateľské prostredie zapojte sa! Prvým krokom je podať prihlášku do národného kola, v ktorom odborná komisia vyberie dvoch víťazov zo Slovenska v rozdielnych kategóriách. ‚‚Víťazi následne postúpia do celoeurópskeho kola a zúčastnia sa medzinárodného galavečera, kde porota vyberie víťazov v rámci EÚ,“ hovorí  Katarína Sidorová, manažérka podpory medzinárodnej spolupráce MSP v SBA.

Kto sa môže zapojiť

Zapojiť sa môžu malé a stredné podniky, podnikateľské asociácie a združenia, verejné inštitúcie a orgány, inovačné a výskumné organizácie, vzdelávacie inštitúcie a neziskové organizácie či občianske združenia.

V minulom ročníku zastupovala Slovensko Viktória Jakubovičová zo vzdelávacej organizácie OpenLab. ‚‚EEPA a účasť na slávnostnom podujatí mi rozšírila obzory v oblasti fungovania vzdelávacích organizácii na globálnej úrovni, čo nám pomohlo pri plánovaní stratégie v rámci rozvoja našej organizácie,“ spomína Jakubovičová.

Odovzdanie cien v zahraničí

Slávnostné odovzdanie cien sa uskutoční 18 – 20.11. 2024 v Budapešti. Podať prihlášku do národného kola je možné do 23.6. 2024, v prípade celoeurópskeho kola do 1.8. 2024. ‚‚Je to skvelá  príležitosť na získanie nových kontaktov, absolvovanie workshopov či prednášok od prestížnych ekonómov. Cestovné a ubytovacie náklady budú národným víťazom preplatené,“ dodáva Sidorová.

Ocenenie sa udeľuje v šiestich kategóriách:

  1. podpora podnikateľského ducha;
  2. investovanie do podnikateľských zručností;
  3. podpora digitálnej transformácie;
  4. zlepšenie podnikateľského prostredia a podpora internacionalizácie podnikania;
  5. podpora udržateľnej transformácie;
  6. zodpovedné podnikanie prístupné pre všetkých.

Viac informácií o kategóriách, ako aj príklady, kto sa môže zapojiť.

Pozrite si, ako to vyzeralo na minulom ročníku a inšpiráciou vám môžu byť aj víťazi z roku 2023. Kontaktná osoba pre záujemcov je Katarína Sidorová –  sidorova@sbagency.sk alebo + 421 948 495 159.

Dokumenty na stiahnutie

Prevzaté z SBA