Venture to Future Fund navyšuje kapitál o 15,3 milióna EUR na podporu slovenských startupov

Venture to Future Fund (VFF), investičný fond zameraný na podporu inovatívnych slovenských firiem s globálnym potenciálom, oznámil navýšenie kapitálu o 15,3 milióna eur. Tieto dodatočné zdroje pochádzajú z Plánu obnovy a odolnosti a do VFF ich investoval Úrad podpredsedu vlády SR pre Plán obnovy a znalostnú ekonomiku prostredníctvom štátneho investičného fondu Slovak Investment Holding.

Venture to Future Fund sa zameriava na slovenské malé a stredné podniky s inovatívnymi riešeniami a európske spoločnosti s kapitálovým prepojením na Slovensko. Vďaka navýšeniu kapitálu sa predlžuje investičné obdobie a VFF bude môcť investovať aj v roku 2026.

Počas nasledujúcich dvoch rokov tak bude môcť fond aktívne vyhľadávať a podporiť ďalšie perspektívne projekty. Výška investície sa pohybuje od 400 tisíc eur až do 7 miliónov eur, čo je navýšenie z pôvodných 4,9 miliónov. Fond vždy investuje spoločne s nezávislými súkromnými spoluinvestormi na základe princípu pari passu, teda za rovnakých podmienok a s rovnakým podielom na riziku a výnosoch.

Prevzaté/Viac informácií (VFF)