SME Instrument nie je len grant, ale aj podpora firiem na svetových výstavách

15 európskych inovátorov, ktorí realizujú projekt SME Instrument bolo podporených Európskou komisiou pri účasti na prestížnej výstave Asia Water 2018 v Malajzii, ktorá sa konala minulý týždeň. Zo slovenských firiem v konkurencii obstála firma SAFTRA Photonics.

H2020SME_OTF_Asiawater2018.jpg

SME Instrument’s Overseas Trade Fairs Programme

Pre účastníkov schémy SME Instrument sú okrem grantov tiež pripravené zvýhodnené programy účasti na prestížnych svetových výstavách a konferenciách (SME Instrument’s Overseas Trade Fairs Programme), ktoré by mohli podporiť úspešné nasadenie a predaj inovatívnych produktov podporených z SME Instrument.

Aktuálne je k dispozícii 15 veľtrhov v 11 krajinách (kliknite na obrázok pre vyššie rozlíšenie):

map-otf

Ako sa prihlásiť: Pre každé podujatie je spustená osobitná registrácia, na ktorú sa firmy, pre ktorý je daný segment zaujímavý a preukážu významný dopad účasti na podujatí, môžu prihlásiť on-line. Každé podujatie môžu mať vyhlásené špecifické podmienky a má vlastný termín predkladania žiadostí. Výkonná agentúra EK (EASME) vyberie najvhodnejšie firmy (zvyčajne 15-20), ktorým poskytne čiastočnú úhradu nákladov na účasť, prezentáciu v spoločnom stánku SME Instrument, možnosť prezentácií ako aj dodatočné prípravu.

Čo firmy získajú: Možnosť prezentácií (v spoločnom stánku), stretnutia s potenciálnymi partnermi a zákazníkmi, biznis mentoring, propagáciu spoločnosti pred a na podujatí, účasť na sprievodných a spoločenských akciách a prezentáciu (pitching session) pred investormi.

Ďalšie informácie: