Správna rada EIT má 4 nových členov. Jedným je aj bývalý slovenský eurokomisár Ján Figeľ

Prichádzajú do riadiacej rady v rozhodujúcom čase, keď EIT začína realizovať svoj nový strategický inovačný program na roky 2021 – 2027, ktorý ponúka viac príležitostí pre inovátorov a podnikateľov v celej EÚ.

Noví členovia správnej rady EIT:

  • Ján Figeľ pôsobil ako prvý slovenský eurokomisár. Bol tiež hlavným vyjednávačom v prístupovom procese Slovenska k EÚ. V národnej politike pôsobil ako člen parlamentu, podpredseda vlády a štátny tajomník na ministerstve zahraničných vecí.
  • Janis Grevins je akademický pracovník so silným zameraním na inštitucionálny rozvoj, implementáciu technológií a obchodné väzby. Od apríla 2003 je riaditeľom obchodnej školy v Rige na Technickej univerzite v Rige. Je tiež nezávislým členom dozornej rady spoločnosti Tet Ltd., Lotyšsko.
  • Nora Khaldi je zakladateľkou a výkonnou riaditeľkou spoločnosti Nuritas, biotechnologickej spoločnosti, ktorá sa snaží hľadať molekuly v potravinách, ktoré liečia choroby. Od svojho uvedenia na trh v roku 2014 sa Nuritas rýchlo rozrástol a môže sa pochváliť známymi poskytovateľmi financií a podporou, okrem iného, ​​z programu EÚ Horizont 2020 a Európskej investičnej banky, ktoré doteraz získali viac ako 60 miliónov EUR.
  • Razvan Nicolescu predtým pôsobil ako rumunský minister energetiky. V súčasnosti je partnerom spoločnosti Deloitte Romania zodpovednej za prax v oblasti energetiky a zmeny podnebia a docentom na Rumunskej akadémii ekonomických štúdií.

Viac informácií o EIT