Technologické startupy na Slovensku, ktoré sa podľa EU Startups v roku 2024 oplatí sledovať

Portál EU Startups pripravil zoznam 10 slovenských startupov, ktoré sa oplatí sledovať. Konštatuje, že Slovensko, napriek svojej nízkej pozícii v medzinárodných rebríčkoch inovačných kapacít, je domovom mnohých inovatívnych startupov, ktoré riešia globálne výzvy a priťahujú medzinárodnú pozornosť. Strategická poloha krajiny a politická stabilita prispievajú k atraktivite pre začínajúce podniky.

V článku sa ďalej informuje, že startupová komunita v Bratislave a novovznikajúce huby v Žiline a Košiciach podporujú inovácie v oblastiach ako zdravotníctvo, fintech a mobilita. Napriek rastu stále chýba dostatok IT talentov a zlepšenia sú potrebné aj v oblasti regulačných a finančných politík. Vláda spolupracuje s organizáciami ako SAPIE na podpore startupov prostredníctvom legislatívy a daňových stimulov. Slovensko ešte čaká na svojho prvého jednorožca, no viaceré úspešné startupy už dosiahli významné míľniky, čo naznačuje potenciál na ďalší rast. Nižšie sú predstavené najperspektívnejšie slovenské startupy, ktoré boli založené po roku 2021.

Zoznam startupov:

  1. AUGLIO
  2. Ayanza
  3. BinarBase
  4. Closerocket
  5. DimensionLab
  6. Seerlinq
  7. Sensible Biotechnologies
  8. Veles Farming
  9. NIVY Watch
  10. CulturePulse

Pozrite si popisy startupov a viac informácií v článku: 10 Slovakian startups to watch in 2024 and beyond! (EU Startups)